lördag 24 januari 2009

SkrivPuff: Utmaning 23

SkrivPuff: Utmaning 23

Hon sitter vid bordet med vita duken och försöker att inte smutsa ner den med sin blotta närvaro. Kaos sprider sig. Termodynamikens första lag. Skrämmande. Hon ytandas för att håla kaoset och fattigdomen och losern inom sig, den får inte synas här. Hon ler hela tiden. Reseledarleendet som efter ett tag blir läderartat och lite skevt. Hon vet hur man uppför sig, hon har fått en borgerlig uppfostran av sin mamma som gått i flickskola. Men hon hatar att prata om inredning, kuddar, tapeter, guuuuud vilken vacker lägenhet eller ska man säga våning hi hi, är det en äkta Renoir ja så klart, har ni sett vilka vackra tyger de fått in på Svenskt Tenn Nähäää men guuuuud då måste vi åka dit och titta och vi åker till Salzburg nästa vecka jaha och vi åker till Maldiverna i tre månader guuuud va trevligt ja eller huuuur det är så fiiiiint där och jo vi var ju i Japan och på rundresa i Kina det var jättetrevligt fina hotell och bra guider det verkar ju bra där i all oändlighet. Så länge de inte tilltalar henne går det bra, så länge hon håller fokus från sig själv genom att ställa motfrågor hela tiden kommer hon oftast undan. Men idag gör hon inte det.
- Och hur går det på jobbet då? Var var det du jobbade nu igen? Trivs du?
Det är nu hon hoppar. Orkar inte detta en gång till.
- Nä, min chef är en nervös kontrollfobiker, min närmaste kollega är alkoholist och går på Antabus och min andra kollega är kvar i det anala stadiet. Så det är rätt tufft.
- Men eleverna då, de är väl trevliga?
Allt ska vara trevligt. Inga fläckar på det trevliga.
- Ja, när de inte är bakfulla eller påtända. De mår ju så dåligt också, men det är ju inte så konstigt när de vuxit upp med incest och övergrepp och i knarkarkvartar och på fosterhem. Har ni incest i familjen förresten? Jag har alltid tyckt att det är lite konstig stämning hos er. Som om ni aldrig pratar med varandra, bara om gardiner och NK och lägenheter. Jag tycker det är rätt trist. Har ni läst Martin Buber förresten? Inte? Kalle, berätta när du hittade Majsan i sängen med en annan kvinna. Hur var det? Hur kändes det? Och Bitte, vad har du för åsikt om konflikten i Gaza? Hur ska du rösta nu till EU-parlamentet? Jasså du vissste inte att det var val? Nä man kan ju inte veta allt, det är sant. Nä hörni, nu ska jag hem och räkna kuverten från Kron-Kalle, och inkassobreven. Är det inte du Dutte som brukar segla den där Intrum-Justitia-båten? Det är jag som betalat den vettu. Jorå. Är det ok om jag lånar toan innan jag går? Måste skita, har varit förstoppad i flera dagar men nu känner jag att det kommer.

Det är tyst runt bordet. Hon går rakt ut genom dörren, utan att passera toan.

SkrivPuff: Utmaning 25

SkrivPuff: Utmaning 25

Alltså den där påven är ju en gammal nazist, det hör man ju på namnet - Joseph Ratzinger (- Goebbels), va? Är det ingen mer som ser sambandet? Jättebra att ta bort bannlysningen av de antisemitiska förintelseförnekande fejkprästerna, bra tajming också, hoooray for the pope!
Och vi behöver inte fler hjärntvättade muppar , vi behöver inte en avfallen homofobisk kvinnoprästmotståndare och antiabortkramare som dessutom tror att vi ska följa efter och bli som han. Näru. Vik hädan, Satan, nu är du på fel sida om bibeln. Svenska Kyrkan, kom igen nu, det är krig!